Att hålla sig varm på natten

 
Vi ska paddla och campa i slutet på augusti och även om det är sommar, så kan det bli kallt på natten. Så jag tänkte skriva 9 tips på hur man håller sig varm i sin lilla sovsäck. 
 
1. Få upp pulsen - Att göra några jumping jacks eller knäböj innan man kryper ner gör att man lättare håller värmen. Om man är kall när man lägger sig är risken stor att man fortsätter vara kall. 
 
2. Energi - Man kan se till att äta något så metabolismen hålls uppe. Satsa på långsamma kolhydrater med hög fettprocent. 
 
 
3. Vatten - Det krävs mycket vatten för att vi ska hålla oss varma, så se till att dricka ordentligt med vatten. 
 
4. Varma flaskor - Appråpå vatten! Om det är riktigt varmt så kan man koka vatten och ha i petflaskor som man lägger inne i sovsäcken, extra najs vid fötterna!
 
5. Kläder - Såklart spelar detta stor roll. Se till att byta om till nya kläder då ens gamla kanske är lite fuktiga från dagens aktiviteter. Då krävs det att kroppen "värmer upp" kläderna innan kroppen kan värmas upp ordentligt. OCH se till att ha mössan och varma sockar på! Vi förlorar mycket värme genom huvudet och fötterna, so keep them warm. 
 
 
6. Ansiktet utanför - Om man stoppar munnen och näsan innanför sovsäcken så blir det fuktigt pga andedräkten och detta kan leda till att man blir nerkyld. 
 
7. Lite högre upp - Ju högre man är över marken desto varmare kommer man hålla sig. 
 
8. Skaka sovsäcken - Genom att skaka socksäcken (som varit ihoppressad) så kommer det in luft som sedan kan hjälpa till att stänga ute kylan. 
 
 
 
Resa schysst & smart, Sverige | | Kommentera |
Upp