Delfinsafari

 
Vår första natt i Nilaveli, en by norr om Trincomalee var riktigt kass, kackelackor och typ konstig (?) service. Dagen efter gick vi runt i byn med lågt blodsocker och letade nytt hostel. Efter mycket irritation och svettandes hittade vi ett nytt guest house som ägdes av ett gulligt litet par. Hoppas dom har barnbarn, för de verkade som om de skulle vara gulliga mor och farföräldrar. 
Vi fick en liten stuga som var riktigt rent, fint med ac. Dagen efter så vaknade vi vid 6:30 för att åka ut på havet och spana efter havsdjur. Efter ett tag så fick vi se flera delfiner. Tyvärr så är det ju alltid så dumt när djur och turism ska kopplas ihop. Vissa båtar kör helt galet och nästan över delfinerna. Våran guide, som vi blivit vän med, hade en helt annan filosofi. Hålla oss på avstånd och sen låta delfinerna komma till oss. Ett tag drog alla båtar iväg och det var typ bara vi kvar och då fick vi se delfinerna riktigt nära. 
Känns så jobbigt att se när turismen blir så desperat att de gör vad som helst för att ge sina kunder det dem vill ha - men det blir på djurens bekostnad. Blir ofta förvånad över hur oupplysta turister är när jag är ute och reser. T.ex bada med delfiner i pool eller klappa nerdrogade tigrar på betonggolv fastkedjade I halsen. 
Sri Lanka | | Kommentera |
Upp